woensdag 25 juni 2014

De Gezonderie: een gezonder leven


Een van de reacties op mijn vorige bericht, afkomstig van een lieve vriendin, was dat mijn gezicht op de foto niet goed te zien was. Deze opmerking trok me over de streep om een selfie te plaatsen. Deze keer zonder verwaaide haren of spinazie op mijn tanden.Dezelfde vriendin herinnerde mij aan een cursus (7-daags/28-daags) van de Gezonderie, waar ik enige tijd geleden wel aan begonnen ben, maar die ik niet afmaakte vanwege omstandigheden (klik hier). Vandaag opende ik de cursus opnieuw om verder te gaan waar ik gebleven was.

De cursus legt de nadruk op een gezondere levensstijl en dat is precies wat ik zoek. Een maagverkleining past niet in het gedachtengoed van de Gezonderie, maar het uitvoeren van de tips die aangereikt worden zie ik als winst en wie weet, mocht ik genoeg afvallen voor de operatie, dan zal ik de operatie cancellen. Graag zelfs. Waar ik naar zoek is een mogelijkheid tot een blijvende verandering. 

De cursus spreekt onder andere over de motivatie voor een gezondere levensstijl. Moeiteloos ben ik in staat om een lange, lange lijst te maken. 
Wat is uw motivatie? Voor mij geldt o.a. dat ik zonder ballast weer zal kunnen hardlopen als ik de nodige kilo's afval. Hardlopen is iets wat ik echt heel graag doe. Mijn lichaam protesteert echter. Het gewicht is niet te dragen en mijn longen en hart kunnen het niet bijbenen. (O, wat heb ik mezelf toch aangedaan?). Een andere motivatie is mijn schaamtegevoel, de depressies die steeds weer de kop opsteken, mijn zelfbeeld, mijn zelfvertrouwen. En een hele belangrijke factor is mijn weerstand tegen de medicijnen die ik nu moet nemen vanwege mijn hoge bloeddruk en ontregelde suiker.

Naar aanleiding van de cursus heb ik vanochtend doelen uitgeschreven voor de komende drie maanden. Niet alleen heb ik ze benoemd, maar ook beschreven HOE ik het ga aanpakken. Enfin... eigenlijk zou je zelf een kijkje moeten nemen om zelf geinspireerd te raken. 

Ik ben blij dat mijn vriendin mij opnieuw heeft geattendeerd op de site. Het gaf mij vanochtend een extra boost om in te zien waarmee ik bezig ben. Waarvoor ik het doe en handvaten om mijn droom werkelijkheid te maken.

Vanochtend had ik een visie van de vrouw die ik over een jaartje zou willen zijn. Ik heb mijn visie op schrift gezet. Hoewel het heel persoonlijk is, wil ik het toch graag delen. In de hoop dat een lezer zichzelf hierin herkent en mogelijk gemotiveerd raakt om ook te kiezen voor een gezonder leven.

Reacties van medestrijders zijn altijd welkom. Ik weet dat ik niet alleen sta!

1 opmerking: