donderdag 9 juli 2015

Long time - no see


Gewicht: 93,3 kg

Mijn gewicht gaat nog steeds met onsjes naar beneden. Niet veel, maar genoeg om tevreden te zijn. Natuurlijk zou ik meer willen afvallen, maar op dit moment voel ik me goed. Zit lekker in mijn vel (letterlijk) en mijn gezondheid is top.

Afgelopen week mijn halfjaarlijkse controle gehad, wat inhoudt dat ik weer negen buisjes bloed heb afgestaan. Alle bloedwaarden waren prima, behalve vitamine B1. Deze was niet dramatisch laag, maar wel iets om in de gaten te houden. Inmiddels op internet gecheckt wat de gevolgen kunnen zijn van een vitamine B1-tekort. Een van de gevolgen zijn geheugenproblemen en depressie. Daar sta ik natuurlijk niet op te wachten. Ben blij dat ik de depressie van vorig jaar te boven ben gekomen. Ook zag ik dat een extra aanvulling van vitamine B1 geen kwaad kan. Zal in een volgend huisartsenbezoek aangeven dat ik extra vitamine B1 ga slikken. Waarom wachten tot ik werkelijk een groot tekort opgelopen heb? Gastric-bypassers lopen risico om een vitamine B tekort te krijgen. 

Vitamine B1 is te vinden in varkensfilet, zilvervliesrijst, aardappelen, halfvolle melk en volkorenbrood. Laat ik nou geen fan zijn van varkensvlees, aardappelen en melk...... Hmmm, dat gaat een uitdaging worden!

Sinds een paar weken ben ik weer begonnen met het 'brouwen' van melkkefir. Ik drink eigenlijk nooit melk, maar kefir is een drank waar ik tegen kan en wat nog gezond is ook voor je buik, met name je darmen.  Een dezer dagen wil ik gaan experimenteren met waterkefir. Het schijnt erg goed te zijn voor je gezondheid.... 

Afgelopen maanden heb ik niet veel meer gedaan aan sporten. Mijn prioriteiten lagen op een ander gebied. Ik mis het..! Mijn gedachten gaan niet alleen uit naar (hard-)lopen, maar ik denk ook aan rolschaatsen. Jazeker.... terug naar mijn kindertijd. Skeelers aantrekken durf ik niet, maar rolschaatsen lijkt me geweldig! 

We zullen zien..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten