dinsdag 4 augustus 2015

Een gezond BMI

Texel 1981 - 20 jaar oud
Gewicht: 91,5 kg

Het gaat langzaam, maar het gewicht gaat nog steeds beetje bij beetje naar beneden. De grens van 90 kg zit er aan te komen. Ik had gehoopt dat ik rond mijn verjaardag in augustus onder de 90 kg zou kunnen zijn. Met een beetje geluk gaat dit ook gebeuren. 

Wat is het jaar toch verschrikkelijk snel gegaan. Vorige jaar rond deze tijd trof ik voorbereidingen voor de gastric bypass operatie. En nu een jaar verder, meer dan 30 kg lichter, bijna een half mens aan gewicht kwijt. Zoveel meer mijzelf. Ik herken mezelf weer. Dat dikke lijf hoorde niet bij mij. Zoveel meer zelfvertrouwen. Zoveel meer gezonder en actiever. En uiteindelijk, zoveel meer gelukkiger. 

Ik ben er nog niet. Ik heb nog steeds geen gezond BMI en daar wil ik wel nog voor gaan. Ik ken een BMI van 29,5 en een een BMI dat bij zou passen is 24,5. Pas als ik 75 kg zou wegen heb ik een gezond gewicht. De vraag is of ik dat ga redden. Nog 15 kilo afvallen...  Ik kan me amper meer de tijd herinneren dat ik rond de 75 kilo woog.

Ik ben de foto-schatkist ingedoken en kwam foto's tegen van 1981, waar ik, naar ik vermoed, minder dan 75 kilo woog. Nog een foto in bikini... mijn ribben zijn te tellen en mijn heupen steken uit. Geen spoortje vet te vinden.. Mooi? Ik weet het niet. Als 20-jarige misschien wel, maar de vrouw die ik nu ben - daar horen toch echt wat rondingen bij. 

Een gezond BMI pas bij 75 kilo? Ik weet het niet... misschien beter als ik dat streefgewicht gewoon los laat. Vertrouwen op mijn lichaam, dat heel goed weet welk gewicht nu echt bij mij past. In principe kan het al niet meer stuk - ik voel me, zoals ik nu ben, al heel goed. 


1 opmerking:

 1. Ik heb gisteren en vandaag met interesse je blogs gelezen, de twijfel of het gaat lukken, de teleurstellingen... in deze laatste blog vraag je je af of het ooit zal lukken? Als ik zie hoe ontzettend ver je al bent gekomen, denk ik "ga alsjeblieft door, het zal best langzamer gaan, maar het lukt je vast".
  Je bent zo'n inspiratie voor velen (ook voor mij)
  Vallen en opstaan is niet erg, daar groei je door,
  (ik hoor het mezelf zeggen;-P )
  Ik wens je echt heel veel succes en kracht!!
  Marianne

  BeantwoordenVerwijderen