donderdag 19 april 2012

De knop moet om!

Waar ik ook kom, er is altijd wel iemand die mij laat weten dat hij/zij lijnt.
k lijk het aan te trekken...
Ik vraag er niet om, maar mensen vertellen mij 'spontaan' welk dieet ze volgen.
Hoeveel kilo ze kwijt zijn.
De reden van het lijnen.
Wat ze vooral niet eten en wat ze wel nog mogen...
Ennuhh... is het niks voor jou?
Moe word ik er van.

Sommigen van hen, zijn net als ik... van alles geprobeerd, succesvol afgevallen om na verloop van tijd weer alle kilo's erbij te krijgen. Ik kan voorspellen dat zij ook deze keer de kilo's niet blijvend zullen verliezen. Dat heeft alles te maken met het feit dat de levensstijl niet veranderd wordt.De nadruk wordt gelegd op voedsel. En dat heb ik wel geleerd dat dat niet werkt. Althans niet voor mij.

Mijn levensstijl zoals deze nu is, werkt ook niet... dus de knop moet wel om!

Ik heb nu mijn Joker ingezet op sporten. Voor volgende week een planning gemaakt om iedere dag iets aan sport te doen. En ik ga het leuk maken voor mezelf. Niet elke dag in een sportschool... en om mijn heup te bezwaren wissel ik zo veel mogelijk af. Afwisselend, twee dagen zwemmen, twee dagen wandelen en twee dagen naar de sportschool. Verder heb ik een planning gemaakt dat ik vanaf mei een keer in de week ga proberen om voorzichtig hard te lopen. En ook dat wens ik op te bouwen. Waarschijnlijk zal het wandelen dan komen te vervallen, op den duur.

In het boek 'Een leven lang fit' heb ik ook wat informatie gehaald over anders eten. Ook hiermee wil ik aan de slag. Niet alles in een keer, maar geleidelijk aan... babysteps. Maar daarover de volgende keer meer.Geen opmerkingen:

Een reactie posten