zondag 3 november 2013

Hoe gaat het nu?Een reactie (van Pieter) op mijn laatste schrijven, ergens in april, deed me realiseren hoe lang ik mijn blog niet meer geopend had. Niet dat ik niets te melden had, maar mijn studie nam zoveel tijd in beslag dat ik nauwelijks meer toe kwam aan mijn hobby schrijven. In de komende weken volgen er drie tentamens en daarna kan ik voor een bepaalde periode rusten. Ik hoop dat ik dan weer wat actiever op mijn blogs zal zijn.

Hoe gaat het nu? De stimulans-vraag om weer wat op papier te zetten. Er is nogal wat gebeurd in de afgelopen tijd. 

Mijn voornemen om een by-pass-operatie te ondergaan is van de baan. Mijn verstand stond mijlenver van mijn emoties vandaan en ergens ben ik ervan overtuigd dat ik het echt op een andere manier kan en mag doen. Mijn vriendin ondergaat overigens deze week wel de operatie en uiteraard volg ik haar ervaringen op de voet. 

In de zomermaanden ben ik een kijkje gaan nemen bij 123afvallen-zonder-dieet en dat heeft me wel geholpen om mijn afvalproces eens goed onder de loep te nemen.

Daarnaast heb ik mij laten inspireren door de planteneter en heb ik een deel van mijn voeding veranderd. 's Ochtends start ik de dag met een groene smoothie en dat bevalt me goed (- al val ik daar niet van af!)

Mijn grootste valkuil was niet mijn dagelijkse maaltijd. Mijn probleem begon om vier 's middags als mijn suikerspiegel daalt en de warme maaltijd nog even op zich liet wachten. Dit dode punt van de dag... klaar met de werkzaamheden van die dag, maar nog niet klaar om de volgende fase van de dag te beginnen...... Op zulke momenten kon ik, zonder nadenken, van allerlei zoete dingen snoepen. 

Met behulp van een diëtiste probeer ik nu zes keer per dag wat te eten. Ik beweeg minimaal een half uur per dag (wat ik graag nog wens uit te breiden als ik weer meer tijd heb) en laat suiker zoveel mogelijk staan. Rond vier uur 's middags zorg ik ervoor dat ik een eiwitrijk hapje neem, wat mijn zucht naar zoetigheid opheft.

Mijn focus ligt nog steeds op mijn gezondheid en minder op mijn gewicht. Ik weeg mezelf dan ook nog maar een keer per week, maar raak er niet meer opgewonden van of met andere woorden; ik raak niet meer in de stress als de ponden er niet afvliegen. 

Al met al is mijn gewicht dit jaar niet toegenomen. Ik ben zelfs een paar kilo lichter dan vorig jaar. Voorlopig is mijn doel om 5 kg af te vallen. Daar ga ik voor... daar focus ik me op. De rest van de 20.... (zucht).... daar mag ik van mezelf gerust nog 4 jaar over doen.

Er is veel veranderd.... voornamelijk in mijn hoofd. En ja... ben ik eerlijk, dan vind ik het nog steeds moeilijk op momenten dat ik nieuwe kleding wil kopen; op momenten dat ik ga solliciteren en mezelf presenteer; of op momenten dat ik in de belangstelling sta.... Ja natuurlijk had ik graag een slanker lijf.... maar ik heb geen toverstaf om het in eens te veranderen. Ik zal het moeten doen met wat het is....

Het is mijn lijf.... het zijn mijn rondingen... 

Het doet me denken aan een voordracht van mijn zusje...

Mooie vrouwen vragen zich af waar mijn geheim in ligtIk ben niet schattig of gebouwd voor een passende modemaatMaar wanneer ik ze het ga zeggenDenken ze dat ik leugens vertelIk zeg: Het zit 'm in de reikwijdte van mijn armenDe breedte van mijn heupenDe tred van mijn stapDe krul van mijn lippenIk ben een vrouwGeweldigEen geweldige vrouwDat ben ik
Ik loop een kamer inZo cool als je maar wiltEn stap af op een manDe kerels staan op of Gaan door hun knieënDan zwermen ze om me heenEen zwerm van honingbijenIk zeg: Het zit 'm in de vonk van mijn ogenEn de flikkering van mijn tandenDe zwaai in mijn heupenEn de vreugde in mijn voetenIk ben een vrouwGeweldigEen geweldige vrouwDat ben ik
Mannen zelf hebben zich afgevraagdWat ze in mij zienAl proberen ze het nog zo hardMijn innerlijke mysterie kunnen ze niet rakenWanneer ik het ze probeer te tonenZeggen ze nog steeds niets te zienIk zeg: Het zit 'm in de welving van mijn rugDe zon van mijn lachDe deining van mijn borstenDe gratie van mijn stijlIk ben een vrouw GeweldigEen geweldige vrouwDat ben ik
Nu begrijpt u preciesWaarom mijn hoofd niet is gebogenIk niet schreeuw of in de rondte springOf echt heel hard moet pratenWanneer u me langs ziet lopenZou u dat trots moeten makenIk zeg: Het zit 'm in het geklik van mijn hakkenDe slag in mijn haarDe palm van mijn handDe behoefte aan mijn zorgIk ben een vrouwGeweldigEen geweldige vrouwDat ben ik 

2 opmerkingen:

 1. Hi Annelies!

  Als je je gewicht stabiel weet te houden, ben je al erg goed bezig lijkt me! Dan is er al meer rust in je geest. Ikzelf vind het ook niet altijd gemakkelijk, zelfs om stabiel te blijven. Al zie ik er al jaren goed uit (sport ook met regelmaat), maar om het pak em beet anderhalf jaar besluit ik vooralsnog toch tot een soort crashdieet, en daarna dan kruipt het langzaam weer omhoog. Moet zeggen dat het wel steeds langzamer omhoog kruipt! En dat is een goed teken.. Maar ik wil (nog) meer rust in mn geest, heb als wens geen enkele "obsessie" meer over eten. Dat is in mijn geval wel niet de gehele dag, maar er zijn van die momenten... In mijn lijf "gooi" ik hedendage in ieder geval gezond eten; fruit, groenten en salades, noten, vis, ei, her en der beetje olijfolie, geen frisdrank, kaas inimini enz, dat scheelt al!! Maar ook hiermee kan ik overeten. Ik zag laatst iets over hypnose. Zodat je alleen maar eet als je lichaam echt wilt eten, en niet simpelweg om te snaaien. Want de ene snaai leidt tot de ander en een vreetbuitje, dat net er voor zorgt dat het toch weer niet is gegaan zoals vurig gewenst! Dus zou zo maar kunnen dat ik dat ook nog ga doen.

  Overigens sprak ik alweer 1,5 jaar geleden twee dames die volgens hunzelf (en hun mannen die erbij waren) enorm waren afgevallen. En ze waren er helemaal happy over. Dat deden ze via judith4balance.nl Ik heb de link eens opgeschreven, maar er niks meer mee gedaan. Het leek me in eerste instantie een beetje te veel op een Sonja Bakker crash dieet idee. Whaha. Anyways, zoveel wegen naar Rome!!

  Volgens mij is je huidige strategie niet verkeerd met dietiste! Bloedsuikerspiegel stabiel houden door meerdere keren te eten enzovoorts.

  Ps, erg mooie voordracht van je zusje. Ik voel em wel (als man ;))

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Holy grail? Want.. Ik ben nu bijna 5 kilo kwijt in 6 weken. Eet echt zoveel als ik lust. Raadt het je echt aan. http://defruiteters.nl/ is een NL site met meer info. Succes.

  BeantwoordenVerwijderen